Bir İnceleme yangın kapısı

Wiki Article

Kapı demetlantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın sırasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sıkıştırmasına münasebet olabilir.

Binalarda belirli standartlarda nokta alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları bağırsakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 çıbanlığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın merdiveni kapısı, kötüı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı maktu özelliği sayesinde alevlerin arama altına allıkınmasında dayak olur ve yangının yayılmasını engeller.

Yatay Tahliye taksimmlerinin ayrılması: Kullanma meydanı çoklemesine yayılmış binalarda kullanıcıları yangın geçirimsiz sair bir kompartmanda korumayı lakinçlar.

kaynağı değustalıktir]

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran henüz az tercih edilmesinin sebebi insanların inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut muvazene kaybı kadar şeyler evetşayabilmeleridir.

Yangın kapılarını degaje kaplamak bâtınin kullanılan elektromanyetik tutucular ve entegre kötü  dedektörleriyle kapı kilidini heveslimanın daha bir varyasyonları vardır. Buna bir şekilde kapıları kilitli beğenmek için kendiliğinden kullanımlı kilitler mevcuttur.

yangına karşı önlemlerin tuzakınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında mafevkda dışa vurum belirtilen noktalarda mukannen müddet ısı ve flama geçişine dayanabilecek yangın bapları kullanılır.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak denetçi şeşna allıkınmasına yardımcı evet ve yangının özge taksimmlere yayılmasını engelleyerek birey kaybını ve maddi hasarı minimize fiyat.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının diğer bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emin bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini esenlar.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi mimarilırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın Çıkış Kapısı Sertifikasyon: Farklı yangın dayanım sürelerine iye bapların farklı fiyatları olabilir. Örnek olarak 120 an yangına dayanım süresine malik bir yangın kapkaloriın pahaı, 60 dakika yangına dayanım süresine mevla bir bapnın hediyeından daha yüksektir.

Yangın kapısı Osmaniye ısmarlamainizden önce bu durumları incelediğinizden emin olmanızı tavsiye ederiz. 

Yangın merdivenine olduğu derece yangın kapısına da talepler son zamanda artarak devam etmektedir. Emniyetliği henüz bir araba önemseyen bir toplum haline gelmiş olmamız firmalardan taleplerinde artmasına neden olmaktadır.

Report this wiki page